Til kamp for Eva

evajolyPå fredag reiser jeg til Paris for å bidra i den siste innspurten av valgkampanjen til Eva Joly. Sammen med to jenter fra Europeisk Ungdom skal jeg prøve å gjøre min innsats for å få den første norske statsborgeren valgt inn i Europaparlamentet (hun har dobbelt statsborgerskap). Det hadde vært fantastisk morsomt om hun kom inn i Europaparlamentet.

Joly har en enorm status i Frankrike for den jobben som hun gjorde som korrupsjonsjeger. Det er interessant at hun nå, for å kjempe mot skatteparadiser og en forbedre EUs klimapolitikk, ikke velger en nasjonalforsamling (enten i Frankrike eller i Norge). Hun velger heller ikke internasjonale organisasjoner, men EU. Det er i Europaparlamentet makten ligger og mulighetene til å gjøre en forskjell for de sakene hun tror på.

Joly stiller på listen til Europe Ecologie i Paris, på andreplass etter Daniel Cohn-Bendit, som var leder for studentopprøret i 1968, men i dag er en ihuga Europaføderalist. Det er bare 13 plasser fra valgkretsen Ile-de-France, men Europe Ecologie hadde 14% på siste måling og da var Eva Joly inne i Europaparlamentet. Jeg er ikke enig med Europe Ecologie i alt (spesielt i økonomisk politikk hvor jeg er litt mer tilhenger av markedsøkonomi). Men de har en viktig stemme i miljøpolitikken (hvor EU er god i dag, men kan bli enda bedre) og ikke minst er de ihuga EU-tilhengere. Det viktigste er likevel at Eva er ei grepa dame som vet hva hun vil. Hun vil gjøre en knaillbra jobb i Europaparlamentet.

Oppdatering: Her er et bilde fra valgkampaksjon på Montmatre og i dag skriver Dagbladet.no at Eva Joly kan bli historisk. La oss håpe det!!

6 kommentarer

Filed under EU, Miljø

6 responses to “Til kamp for Eva

  1. Hjertelig takk for at du kjemper for en annen partigruppe enn din egen. Måtte du bare innse at De Grønne er et bedre alternativ enn Venstre også i Norge.

  2. Ville nok ikke kjempet for Europe Ecologie, hvis de ikke var for at Eva Joly stod på andreplass. Venstre har en knallbra miljøpolitikk og veldig mye annen god politikk;) Sjekk ut: http://www.liberal.no

  3. og pass på å sammenlikne med de grønens politkk som du finner på:
    http://www.gronne.no

  4. PS: det er selvsfølgelig trist å måtte reise utenlands for å drive europeisk valgkamp ….

  5. Tilbaketråkk: Grønn bølge i Europa « Vindheimbloggen

  6. Tilbaketråkk: Nei-siden frykter Frisvold « Jonas Stein Eilertsen

Legg igjen en kommentar