Skam deg, Rybak!

rybakAleksander Rybak gjør det bra for tiden og er nå nummer tre i Europa. Likevel drar til han til Minsk for å kaste glans over. Det er rett og slett trist og patetisk at Rybak bruker Eurovision-æren til å kaste glans over en diktator avledningssirkus. Istedetfor burde han f.eks. opptrådd på Oslo Freedom Forum hvor hviterussiske opposisjonelle, som Aliaksandr Bialiatski snakket om hvordan det er å kjempe mot diktaturen, Lukasjenko. Eller så kunne han ha dradd på seminaret arrangert av den Norske Helsingforskomitéen 19.mai i år og møtt alle de viktigste personene som kjemper for demokrati og menneskerettigheter i Hviterussland. Lukasjenko er en diktator som nekter befolkningen fri valg, stenger ned menneskerettighetsorganisasjoner, fengsler opposisjonelle, banker opp motstandere, kjører økonomien ut over stupet osv.

Det er trist når spesielt musikere eller idrettsutøvere delta i propagandamaskineriet til diktatorer. Det har man sett alt for mange stygge eksempler på opp gjennom tidene. Det verste med Rybak er at han ikke bor i Hviterussland, og burde derfor ikke ha noen grunner til å stille opp for Lukasjenko. Det er bare en ting å si:

Skam deg, Rybak!

Reklame

11 kommentarer

Filed under Demokrati, Menneskerettigheter

11 responses to “Skam deg, Rybak!

 1. Alexander S

  Ja, buhu så trist. Blogg om noe mer interessant en tåfisen til bestemora di nå da… Herregud for en patetisk sau du er.

  Jeg liker ikke Rybak i det hele tatt, men missliker deg faktisk mer…missunnelig?

 2. Jonas

  Huff så tragisk det er med bloggere som ikke har noen egne meninger bortsett fra de de «tilegner seg» med å surfe rundt på masse nettaviser. Blogger med masse linker og der teksten er ren avskrift fra artikler er rett og slett tragisk. Når du i tillegg er politiker så blir det bare enda verre!

 3. Håpløs politisk korrekthet. For en humørløs fyr!

 4. Forskjell på å være musiker og politiker,er det ikke? Hva gjør du selv for Hviterussland? Syns ikke Rybak skal skamme seg over noe som helst jeg!! Det han gjør,gjør han utmerket!

 5. Ved å slå ann i Hviterussland gjør han faktisk landet en tjeneste ved å øke interessen blandt folket for ting utenfor landegrensene. Det holder mer enn nok at regjeringen isolerer landet fra sin side om ikke vi skal gjøre det og.

  Ja, vi skal si i fra når ting er galt, men dette ville vært feil måte å gjøre det på. Gi ansvaret over på enkeltpersoner på denne måten kun fordi de er kjent blir for dumt.

 6. qwyter

  Uff a meg, dette er jo krise!
  Er dette den viktigste valgkamp saken for Venstre? At Rybak deltar på et tv show i hviterussland?
  Ta opp noe folket bryr seg om!
  Noe som er saklig for det Norske folk, for eksempel, hvordan vi kan få en stopp på denne trenden til å støtte FRP. (hvordan kan folk stemme på et parti som er bygget opp med penger fra apharteid regimet i Sør Afrika?? http://www.xmag.no/id/784).
  Kom igjen Eilertsen, du kan mye bedre en dette lavmålte tullet her!

 7. lisa

  Om jag inte hade varit i det landet jag föddes i på 18 år och nu fick möjlighet att åka dit och träffa mormor – då hade jag nog skitit rätt rejält i om jag gav en diktator cred eller inte!

 8. S

  jeg synes at han generelt dummer seg ut på intervjuer og sånt egentlig..

 9. Daniel

  Jeg må ærlig talt si at jeg syns artister må få lov til å være artister. Alle kan ikke være politiske aktivister.

  Dessuten kan det komme gode ting ut av hans besøk. Kanskje noen blir inspirert, kanskje noen ganske enkelt får glede i hverdagen – og gudene skal vite at hviterusserne trenger litt av det…

 10. Alex

  Iforhold til den artikkelen som legges ut om at FRPs forløper har støttet apartheidregimet blir helt feil. Faktisk brøt Carl I nettop med partiet fordi det hadde litt for «drøye» sysnpunkter. Istedenfor formet han reformpartiet som nå er kjent som Fremskrittspartiet.

  Uansett! Det er mer nyanser iforhold til Alex Rybakks deltagelse. I hviterussisk media fremstilles det som at Alexander Rybakk var der for å besøke lukashenko, og jeg skjønner godt at Jonas reagerer på dette!!!

  Det går an å være litt bevist, man kan gjerne opptre i Hviterussland, men da bør en kanskje ikke gjøre det i diktatorens lekestue??? Og tenke litt mer over hva det en gjør faktisk sier. Dette gir Lukashenko mer legitimitet, noe som ikke er ønskelig!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s