Nei til statlig leggetid

closed-signDen rødgrønne  regjeringen mener at vi nå har fått for mye frihet og vil nå ta tak i samfunnsproblem nummer en: Voksne mennesker som tar seg ei pils på byen etter kl. 2.

Dette er formynderstaten på sitt verste. Det kan ikke være sånn at regjeringen skal bestemme at ingen skal kunne få kjøpt øl etter klokken 0200. Venstre mener lokale myndigheter er fullt i stand til å finne gode lokale løsninger. Hvis innbyggerne i kommunen ønsker stengetid kl.2, så får det være kommunens problem, men jeg vil ha meg frabedt at Bjarne Håkon Hanssen og Knu Storberget skal bestemme når man skal få kjøpe seg ei pils .
Det er faktisk veldig fornuftig med lengre skjenketider på uteplasser. Der har man kontroll med berusede personer og politi og sikkerhetsvakter er rett rundt hjørnet. Den sikkerheten har man ikke på lokale nachspiel rundt omkring. Det er trist, men de fleste voldtektene og voldsepisodene skjer ikke på byen, men på nachspiel. Og hvis du trodde at taxikøene var ille i dag kl.3 når ihvertfall noen har gått hjem, så bør du ihvertfall grue deg til taxikøene som oppstår hvis de rødgrønne får det som de vil.
De fleste voldsepisodene skjer i hjemmet og i txikøene, det er der de rødgrønne nå vil flytte folk. I tillegg er det helt idiotisk med en statlig leggetid i Norge. Landet trenger ny regjering til høsten!
Reklamer

5 kommentarer

Filed under Liberale verdier

5 responses to “Nei til statlig leggetid

 1. Espen

  Jeg forstår det som at dette er formynderi/kollektiv avstraffing VS personlig frihet?

  Med andre ord det handler om å finne en balansegang her, for du vil vel ikke at utesteder skal kunne ha åpent, og alkoholsalg så lenge de vil?

  La oss si at det dør 300 personer i 2009 i trafikken. Hvis vi kunne reddet 50 personer fra døden ved å sette ned ALLE fartsgrenser med 10 km/t, er det slik at du også ville protesert mot dette?

 2. Man må absolutt finne en balansegang, men den balansegangen kan man finne lokalt gjennom lokale løsninger. Ikke statlig overformynderi fra regjeringslokalene.

 3. Martin Strand

  Vi har prøvd lokale løsninger mange år nå. Hva har resultatet vært? En voldsom økning i volden. Det funker ikke, beklager!

  Normalskjenketiden i Norge er klokka ett, men kommunene har lov til å utvide den selv innenfor en viss grense. Til nå har den vært tre, og de færreste kommunene har hatt noe reflektert forhold til det — før inntil nylig. En rekke kommuner har gått inn for innskrenkinger, og resultaten har ikke latt vente på seg. Volden har gått markant ned. Det funker! Dessverre er det bare noen få kommuner som har gått foran, og mange vil, men føler seg presset av nabokommunene til å la være. Lokalt selvstyre?

  Vi *vet* at det er alvorlige problemer knyttet til skjenkingen på nattestid, og kun 3 % av volden foregår i taxikøen. England prøvde et fullskalaeksperiment på dette: De fjernet alle skjenketider. Det hjalp ingenting, men helsevesenet fikk bare enda mer å henge fingrene i.

  Er det en menneskerett å være ute så lenge man vil, når det krever store ressurser fra politiet og helsevesenet. Hva er viktigst — at politiet skal kunne ta seg av hverdagskriminalitet eller være barnevakt for fulle voksne midt på natta?

 4. Kjøttulf

  Espen,

  enn hvis vi fratar alle privatpersoner lappen, og setter inn gps og overvåking i alle yrkeskjøretøy, og halverer alle fartsgrenser? ingen drepte i trafikken? Overholder de som dør fartsgrensene i noen særlig grad?

  Eller vi kan låse alle inne på polstrede celler på fritiden slik at ingen har mulighet til å risikere å skade seg?

  Mange ville kanskje dødd av kjedsomhet, men det kan sikkert medisineres.

 5. Maggie

  Erfaringen viser IKKE at volden minsker ved å korte ned på sjenketidene – ref. Kristiansand som det siste året har hatt sjenkestopp kl. 0200. Når sannheten om volden skulle frem viste det seg at det var snakk om så lite nedgang at det ikke engang ble prosent ut av det. Det eneste som skjedde var at arbeidsplasser gikk tapt ved nattklubber osv. pga. at folk måtte tidligere hjem. Vi klarer fint å kontrollere hvor lenge vi vil drikke så noe overstyring trengs deffinitivt ikke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s