Framtidens byer

fremtidsby1I dag skal kommunestyret i Tromsø behandle vårt lokale handlingsprogrma til Framtidens byer. Framtidens byer er et godt initiativ fra regjeringen hvor de 13 største byområdene i Norge møtes for å se hvordan man kan drive best mulig lokal miljøpolitikk. Storbyen (jeg inkluderer Tromsø her) har mange av de klimagassutslippene som man kan gjøre noe med.

Det er ingen grunn til at vi skal bruke elektrisitet eller oljefyring istedetfor fjernvarme til oppvarming i Tromsø. Det er ingen grunn til at det skal være tilnærmet gratis å kjøre bil overalt i storbyer, og at kollektivtrafikken bare blir dyrere og dyrere. Ikke minst så er det viktig at vi kan lære noe av andre byer. Å tro at man kan sitte alene og finne på alle de gode idéene er ikke spesielt realistisk. Men with a little help from my friends så tror jeg vi kan få en mye bedre miljøpolitikk.

Dette viser også hvordan storbyen blir en stadig viktigere aktør i verden. Nasjonalstaten havner i en limbo mellom store byer og regioner på den ene siden og overnasjonale organisasjoner som EU, WTO, IMF og FN på den andre siden. Dette er utvilsomt en spennende trend. Ikke minst i forhold til utviklingen av regional næringspolitikk og utvikling.

Jeg vil gjerne gi ros til administrasjonen i Tromsø kommune som har tatt syvmilssteg i miljøpolitikk fra den tiden jeg kom inn i kommunestyret. Forslaget til handlingsprogram for Framtidens byer er veldig bra! Derfor kommer alle parti i Tromsø (bortsett fra Frp som av prinsipp er mot miljøpolitikk i Tromsø) til å stemme for dette programmet. Det gjør meg optimistisk på vegne av miljøbyen Tromsø.

Legg igjen en kommentar

Filed under Miljø, Tromsø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s