Tragisk angrep på Steinerskolen

friskoleSVs landsmøte har i dag vedtatt at de vil  legge ned pedagogiske og religiøse alternative skoler. Nestleder i Krf, Inger Lise Hansen, kaller det for et totalitært forslag. Dette er et angrep på mangfoldet i Norge. Det er tragisk at SV ikke en gang ser at mangfoldet og nytenkningen skoler som Steinerskolen og Montessoriskolen bidrar med, har en stor verdi for det norske samfunnet. Dette vedtaket vil også bety å legge ned flere 1000 grendeskoler i Norge. Det er også nedfelt i menneskerettighetene at man skal kunne ha pedagogiske alternative skoler.

99% av norske barn går i den offentlige skolen. Jeg kan vitterlig ikke se at det er et problem at 1% ønsker et annet alternativ. viser at de er et dogmatisk sosialistisk parti som ikke evner å tenke utenfor den offentlige skolen. Det pedagogiske alternativet som f.eks. Steinerskolen er, vil det aldri være rom for i den offentlige skolen. Med SVs tankegang vil man heller aldri kunne få frem nye pedagogiske alternativer.

Jeg har selv en bror og ei søster som har gått på Steinerskolen en periode. Jeg tror faktisk det var greit for dem å få en periode med litt annerledes pedagogisk tilnærming. En venninne av min mor er rektor på Steinerskolen. Hun og venninne hennes har alltid vært SVere. Lurer på om de vil stemme SV i år?

7 kommentarer

Filed under Skole

7 responses to “Tragisk angrep på Steinerskolen

 1. Plunder

  Her har vi montesorriskole.
  Greit å vite hvem man ikke skal stemme på til høsten

 2. Trond

  SV har utstpilt sin rolle. AP kan gå til valg på hva de vil, SV vil støtte dem i regjering. Ferdig med det. SV er ikke klare for rikspolitikken.

 3. Jeg er enig i at det er sunt med alternativer, og Steinerskolen er så godt integrert i vår skolevirkelighet at det ikke burde være noe problem, tvert om en berikelse!

 4. bombastus

  Steinerskolenes opphavsmann var overbevist om at vår evne til suksess i livet hadde direkte sammenheng med hvordan vi levde i vårt forrige liv. Jeg skjønner godt at SV vil kvitte seg med slike skoler. Vanskeligere å forstå at KrF vil tillate slike konkurrenter til sin radikale kristendom

 5. «Det er tragisk at SV ikke en gang ser at mangfoldet og nytenkningen skoler som Steinerskolen og Montessoriskolen bidrar med, har en stor verdi for det norske samfunnet.»
  Hmmmm, det var vel nettopp venstresiden i AP, så SF og SV i sin tid som gikk i bresjen for å overføre tankegang fra Steinerskolen til den offentlige skolen, deriblant karakterfri barneskole, mindre pugging og forståelse for verdi av kunst og håndverk.
  Dessuten er det renspikket løgn at SV skal legge ned de pedagogiske alternativene. Vedtaket sier helt klart at slike tilbud skal eksistere innenfor den offentlige skolen, noe som i praksis betyr skikkelig finansiering, bedre vilkår og en offentlig anerkjennelse av friskolepedagogikken innenfor den offentlige skolen.

 6. jonasliberal

  Steinerskolen inn i «den offentlige skolen». Grunnen til at man har fått positive overføringer, som Simen snakker om, er fordi Steinerskolen har fått lov til å eksistere på siden og utenfor den offentlige skolen.

  Alle steinerpedagoger som er blitt intervjuet, sier at man ikke vil kunne ha en fri og uavhengig Steinerskole innenfor den offentlige skolen.På den andre siden. Hvis Steinerskolen fungerer så bra i dag, hvorfor skal den inn i den offentlige skolen? Vil Steinerskolen bli bedre hvis det er en del av den offentlige skolen?

  Hvis det er snakk om sosiale spørsmål (som er veldig viktig ift. skolepolitikk). Burde man heller gått motsatt vei og økt den offentlige støtten pr. elev fra 85% og opp mot 100%.

 7. Hei Jonas, eg har blogga om dette her: http://www.skogholt.org/2009/03/fellesskolen/

  Vi er ikkje heilt samde skjønner eg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s