Dårlige Frp-assosiasjoner

sivlandsstyrepningartikkelwebDet var klar tale fra Frps formann Siv Jensen denne helgen. I en tale til Frps landsstyre advarte hun mot det hun kaller en snikislamisering av Norge. -Virkeligheten er at man er i ferd med å tillate en form for snikislamisering av dette samfunnet og det må vi sette en stopper for, sa Jensen.

Dette er kanskje en av de mest feilaktige og håpløse uttalelsene jeg har hørt fra en norsk partileder.  Hvor er denne snikislamiseringen? Jeg har ihvertfall ikke sett snurten av det. Tvert i mot er Norge altfor blendahvitt og ekstremt monokulturelt. Halve kongeriket samlet seg i helgen for å se noe av det mer nasjonalistiske vi har, Melodi Grand Prix.

Den gode-høyremannen, Per Kristian Foss, sier helt korrekt at Siv beskrivelse er langt fra sann.  Foss sammeligner det Frp-formann Siv Jensen sa om islam med denne mellomkrigsperioden. – Det har visse likhetstrekk med mellomkrigstidens frykt for andre minoriteter, i dette tilfellet jøder, sier Foss. Dette får selvsagt Siv til å tenne på alle plugger. – Trist å bli sammenlignet med Hitler, sier hun.

nazi-flagJeg mener hun nesten har bedt om det selv.  Ikke bare henter hun inspirasjon fra mellomkrigstiden og bruker bevisst  løgner for å spille på fremmedfrykt mot en gruppe mennesker basert på deres religion eller etnisitet. Frps nye partidesign har også brukt en gammel klassiker; Rødt, hvitt og svart, i sin nye profil (se bakgrunn på bildet fra Sivs tale). Sammen med den knallharde politiske linjen, bringer fargekombinasjonene meget uheldige assosiasjoner for Frp. De kunne i det minste ha valgt en font, og farge, som ikke gjorde assosiasjonen så åpenbar.

Kanskje har Lars Sponheim et poeng når han vil stenge Frp ute fra innvandringsdebatten? Hva mener du? Har Frp rett med sitt utspill? Eller bruker de bevisst assosiasjoner med regimer vi ikke liker å sammenlikne oss med?

8 kommentarer

Filed under Innvandring, Integrering

8 responses to “Dårlige Frp-assosiasjoner

 1. Kyrre Løchen

  Dette er jo pur populisme… og sikkert et smart trekk i det hele og store. Frp er flink til sånt.. DU, Jonas, og dine partifeller, må sørge for at de ikke slipper unna med dette!

  En ting som jeg tror er viktig er at Siv Jensens uttalelser ikke skal bagatelliseres, eller feies til side, gjennom en Hitler/Nazi-assosiasjon. Den politiske korrektheten angående dette temaet er igjen et slags påskudd for å fornedre Frp gjennom usaklighet; en må vite at Norge i dag er vesentlig forskjellig fra Norge i mellomkrigstida, og selv om Siv Jensens uttalelser er et steg tilbake i kampen om kulturell likestilling, må en sette denne inn i en kontekst som er vår samtid verdig.
  La meg presisere, «Siv Jensen mener andre politikere ikke våger å debattere innvandring og integrering.», fra Dagbladet artikkelen ovenfor. Dette er sant. Bort med tabubeleggelsen, begynn å finn saklige, politiske argumenter til hvorfor dette er feil.

 2. jonasliberal

  Helt enig med deg, Kyrre. Tror det er viktig at politikere tørr å diskutere utfordringene i det to-kulturelle Norge. Men man kan ikke la Frp sette premissene for debattene.

  Det gjøres mye bra arbeid i Norge. Muslimske jenter er nå overrepresentert på medisin- og jusstudier. Skoler i Oslo med høy andel elever med to-kulturell bakgrunn gjør det bedre og bedre.

  Denne sannheten vil ikke Frp snakke om. Fordi det ikke passer til deres verdenssyn. Det er overhode ikke noen snikislamisering i Norge.

  Det er disse tingene man må tørre og si. Ikke bare påstå at vi har store integreringsproblemer. Det går mye bedre enn på lenge i Norge. Så får vi heller kjempe knallhardt mot omskjæring og tvangsekteskap!

 3. Sebastian

  Vel det er ikke mange som vil nevne at våre nye «landsmenn» lever på trygd(nesten ingen i arbeid), kriminaliteten har økt og over 30% av alle fanger i norske fengsler er muslimer(og de er under 10% av befolkningen).

  Vi må seriøst endre holdninger blant mange muslimer, det er ikke vi som skal tilpasse oss etter deres overbevisning, det er dem!

  Forresten kan man godt si at islam er tvillingen til nazismen, snakk om selvmotsigelse!

 4. Silje

  Dette er jo virkelig dråpen av diskriminering!
  Hvor ble det av ytringsfriheten i Norge??
  Å i det hele tatt sammenligne noen i dagens samfunn med nazistene er jo helt på jordet!
  Hvis noen burde få smekk på fingrene, så er det de som angriper sine medmennesker med slike diskriminerende anklager! Dette er ikke politikk! I politikk skal man ha lov til å ta opp alt man føler er problematisk i samfunnet, uten å bli halshugd for å ha nevnt innvandring eller religiøse spørsmål!
  Har det nå blitt slik at du kun har lov til å kritisere så lenge du er fra en annen etnisk bakgrunn eller en av minoritetene????

 5. Tom

  Flaut å lese et slikt innlegg. Føler meg selv som en moderat velger. Når antipatiene mot FrP blir så ekstreme at man bruker hakekorset for å beskrive dem, så blir det mest moderate for meg å stemme FrP.

 6. Kyrre Løchen

  «Forresten kan man godt si at islam er tvillingen til nazismen, snakk om selvmotsigelse!»

  Jaha? Jeg liker at du plasserer en fascistisk, rasistisk og ikke minst totalitær politisk ideologi i samme bås som en religion bestående av nesten 2 milliarder mennesker. Det er vanlig misoppfatning at alle praktiserende av Islam er kvinnemishandlere og voldsmenn.. Jeg er enig i at integreringa av muslimer i Norge har vært særdeles dårlig, men ligger ikke en del av skylda på vår side?

  «Dette er ikke politikk! I politikk skal man ha lov til å ta opp alt man føler er problematisk i samfunnet, uten å bli halshugd for å ha nevnt innvandring eller religiøse spørsmål!»

  Jeg er enig i uttalelsen din, usaklige kommentarer som trekker linjer mellom Frp og nazismen holder ikke mål i det hele tatt. Men Frps uttalelser undergraver integreringa snarere enn å styrke den. De skaper et fiendebilde av en nærmest hjelpesløs minoritet, og bygger opp under det man snart kan kalle en utbredt rasistisk holdning i befolkninga. Man løser ikke et problem ved å fordømme det. Det er i hvert fall ikke politikk.

 7. politiker forakt

  Jonas Eilertsen… nok en gang ett politisk bomskudd fra denne karen.. skal venstre noen gang få noe flere figurer i makt posisjon i dette landet er det ikke pga. spirrevipper og bedrevitere som denne. Dersom du ikke kan la andre synse noe uten at du skal mene at de er idioter så kanskje du skal se deg i speilet å tenke på hva andre måtte mene om deg.

 8. M. Rybak

  Hvor dumme kan folk i Venstre bli? Aldri mer om jeg vil bli assosiert med Venstre. Takk for meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s