Rister ut knark fra skapet

On The Beach - et legendarisk Neil Young-album

Intervju gjort av meg i Nordlys 26.01.2011 av Egon Holstad.

Jonas Stein Eilertsen (26) er førstekandidat og kommunestyrerepresentant for Tromsø Venstre. Har skapt mye virak i det siste rundt forslaget om å dele ut gratis heroin til rusavhengige i Tromsø.

Hva har du spilleren? Og du får ikke nevne en artist som har brukt dop

Jeg hørte på The Velvet Underground, faktisk, og det går kanskje ikke helt bra med den begrensningen?

Neiiiii! Er du gal? Her snakker vi altså om de verste narkofolkene i rockens historie! Ryktene skal sågar ha det til at det fulgte med et gram heroin i de første 100 eksemplarene av debuten da den ble lagt ut for salg i 1967. Men de var i hvert fall noen foregangsmenn i å dele ut gratis heroin, dét skal de ha.

Haha! Du, da skal jeg heller sjekke Spotify-lista mi «Nye album». Sist spilt der er plata «On The Beach» av Neil Young. Sistesporet, «Ambulance Blues», er jo helt rått.

Amen! For ikke å snakke om «Revolution Blues» fra samme skive. Fantastisk valg! Neils aller beste, faktisk. Fra 1974. Og på den tida rant det Amazonas-store elver av heroin i årene hans. Du, jeg tror Truls Fyhn skal ta seg en tur hjem til deg og bla i samlinga di. Han hadde nok besvimt. Har du et musikalsk spøkelse i skapet, da, noe du skjemmes litt over å ha likt?

Nja. «Scarface»-soundtracket er vel ikke akkurat kredibelt.

Nei, det er det ikke! Masse åttitallstallsræl. Et grelt gap mellom det filmatiske og det musikalske, kan man si. For øvrig en film der Al Pacino bokstavelig talt bader i brøyteskavler av kokain. Du holder en rød og knarkete tråd her, må jeg si!

Politikere elsker oppmerksomhet. Det er derfor de er det de er, og ikke for at de vil forandre verden. Men da elsker du sikkert også karaoke. Hva er ditt vanlige glansnummer innen denne kulturelle pariakasten?

Når jeg spiller «Rockstar» får jeg alltid 100% score når jeg synger tittel- og åpningssporet fra The Beatles «Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band», etterfulgt av andrelåten «A Little Help from My Friends».

Haha! Den skiva der burde jo sendes rundt som en advarsel til ungdommen om hvor galt det kan gå om man bruker for mye narkotika. Tenk å gjøre noe sånt etter mesterverket «Revolver»! Lurer på hva i alle dager Ringo tenkte på. Den neste låten på skiva har for øvrig initialene LSD. Venstre har jo stått opp fra de døde et par ganger. Har du en død musiker du kunne tenkt deg å puste liv i?

Oj! Det var litt vanskelig. Det er jo så utrolig mange.

Ja, spesielt med tanke på hvor mange som har dødd av knark.

Ehh, nei det måtte nesten blitt Nick Drake. Han hadde fortjent å oppleve sin egen popularitet, som han aldri gjorde.

Right on! En herlig misantrop fra England, som døde da han var like gammel som deg. Han døde ironisk nok av en overdose antidepressiva, og det skulle man ikke akkurat tro. Men ikke av heroin, om ikke annet! For å få Drake tilbake må vi kverke noen; altså finne en slags rockens Sponheim vi kan kvitte oss med. Hvem?

Oj, æhhh. Det er da veldig mange vi kunne klart oss uten! Hmm.. men den første som renner meg i hu er faktisk Bono! Det er kanskje ikke så politisk korrekt å ta en som er så politisk korrekt?

Haha! Jo da! Her er du ikke på stemmesanking vaffal! Men et strålende valg. Ikke har han brukt heroin heller, feigingen! Til slutt en quiz: Hvilket dritstilig The Beatles-medlem ga i 1986 ut EP-en «Live-In World – the Anti-Heroin Project»?

Det må vel nesten være Ringo? Han var i hvert fall den i bandet som brukte minst narkotika.

Klart det var Ringo! Han var jo litt drikkfeldig på denne tiden, kan man trygt si. Men ikke noen narkis! Flinke og snille mannen!

Reklamer

2 kommentarer

Filed under Musikk

2 responses to “Rister ut knark fra skapet

  1. Herlig intervju! Hvor er dette på trykk? Så vanvittig morsomt! Han som skriver det er jo helt rå. Bra svar også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s