Smakløse kommunister

kommunisterPartiet Rødt har klart å vise smakløshet på sitt verste med deres nye valgkampvideo, hvor de mener at væpnede opprørerne i Afghanistan gjør det samme som motstandsbevegelsen i Norge gjorde under krigen.  Det er direkte smakløst å sammenligne norske soldater, som gjør en fantastisk jobb, med tyske okkupanter. Og «Kjakan» og Max Manus ville helt sikkert vært i Afghanistan og bekjempet Taliban-terrorister.

Jeg er stolt over at norske soldater er i Afghanistan. Alt er ikke perfekt i Afghanistan, men hva er det vi ser i Afghanistan? 2 millioner jenter får nå gå på skole, 12 millioner mennesker har kunnet få delta i demokratiske valg for første gang i sitt liv. Hjelpeorganisasjonene som er tilstede er for at NATO skal være tilstede, for å sikre at de kan gjøre deres jobb. Den folkevalgte afghanske regjeringen ber oss omstendig om å være tilstede. Barack Obama har bedt oss om å være enda mer tilstede. Det er ikke en militær løsning i Afghanistan, men det er helt nødvendig med militær tilstedeværelse for å sikre en humanitær og demokratisk løsning.

Spørsmålet Rødt må stille seg. Var det bedre eller verre når Taliban styrte Afghanistan? Taliban stopper jenter på skoleveien og heller syre i ansiktet deres, fordi de mener jenter ikke skal ha utdanning. Vet du hva. Jeg er faktisk stolt av den jobben norske gutter og jenter gjør for å beskytte sivilbefolkningen mot Taliban-styrker. Rødts holdning synes jeg faktisk er både usolidarisk og flau.

Norsk flyktningehjelp har sagt: ”Vi mener at et internasjonalt sikkerhetsnærvær er nødvendig og vi frykter at situasjonen vil bli kraftig forverret for sivilbefolkningen om hele det internasjonale nærværet forsvinner. Da kan vi få en kraftig opptrapping av krigshandlinger og vi risikerer at den sprer seg utover resten av landet”.

Det verste er at partileder i Rødt, Torstein Dahle, mener at norske soldater er legitime mål for Taliban. Vet du hva, det er det nærmeste vi kommer landsforræderi. Det er også tragisk at SV sitter i regjering og administrerer en krig som de mener ikke er verdt det. Jeg synes faktisk en norsk skal regjering burde gi 100% støtte til norske soldater som risikerer sine liv for demokrati og menneskerettigheter.

På en dag som dette burde Rødt fjerne den smakløse videoen og gå i skammekroken!

Reklamer

6 kommentarer

Filed under Forsvar, Utenriks

6 responses to “Smakløse kommunister

 1. SELVFØLGELIG er norske soldater legitime mål! Er man med på en okkupasjon, så ER man faktisk et legitimt mål. SELV om du ser deg selv som engelen Gabriel i uniform, så er det objektivt sett slik at alle har rett til å sloss mot fremmede makter som okkuperer deres land!

  Du fremstår som en apologet for USAs imperialistiske interesser i Midtøsten, Jonas. USA gikk ikke inn i Afghanistan for å være snille, de hadde allerede seks måneder før 9/11 planlagt invasjonen (de hadde allerede samordnet angrepet med nabostater), og hadde økonomiske og strategiske motiver. De var aldri interessert i Bin Laden, Taliban tilbød seg å utlevere ham, men USA takket nei, de hadde andre planer. Så innsatte de sitt eget Quisling-regime ledet av Karzai, som hadde jobbet i amerikansk oljebransje og fungerte som en puppet for den imperialistiske okkupasjonsmakta. Hva er demokratisk med dette?

 2. faceless

  Tror du virkelig på dette våset selv Thomas? Bare det å støtte drap på norske soldater viser hvor hjernevasket du må være. Hvis du er ute av stand til å se hvilken innsats NATO og norske soldater gjør for sivilbefolkningen i Afghanistan er du en skam for menneskeheten.

 3. Ola

  Støttes, Jonas. Latterlig å sammenligne krigen i Afhanistan med okkupasjonen av Norge. Kjempet Oslogjengen for sin rett til å henge kvinner som hadde begått ekteskapsbrudd? Var regjeringen Nygaardsvold like stygg som Talibanregimet?

 4. faceless: Hvor støtter jeg drap på norske soldater? Jeg sier at vi skal trekke soldatene UT, slik at de IKKE blir drept, slik som tydelivis DU vil. Det er ikke jeg som er hjernevasket om bare automatisk aksepterer alt USA forteller meg. Om du ikke klarer å se hvilke interesser USA har i Midtøsten, og hvorfor de har drevet med haugevis av invasjoner og okkupasjoner siden andre verdenskrig, så har du et problem, ikke jeg.

 5. Er helt enig med deg Thomas.

  Hverken krigen i Afghanistan eller Irak er noen frigjøringskamp. Det er nok en imperialistisk okkupasjon fra amerikanerne slik vi har sett eksempler på mange ganger før.

  Det er veldig mye vås og paranoia rundt angrepene den 11.september 2001, men dette er ting som faktisk ikke kan benektes på andre måter enn med ignoranse. En annen av disse tingene er at USA manipulerte og skapte sine egne satelittbilder av atombomber for å kunne gå inn i Irak.

  Jeg støtter ikke Taliban. Taliban er et fascistisk regime, men det er også det amerikanske imperalistregimet. Under den kalde krigen, etter den Sovjet-støtta revolusjonen i Afghanistan såg USA seg nødt til å støtte Talibans kontrarevolusjon.
  Her gjorde Sovjet riktig: De støtta folket til å gjøre opprør mot presteskapet som da leda landet, og til å frigjøre seg sjøl. Kvinner sto i bresjen for dette for å frigjøre seg sjøl og sine søstre. Dette var en real kamp for frigjøring og folkestyre, og Afghanistan tok navnet Afghanistans Demokratiske Republikk.

  Det er ikke til å se bort ifra at flere og flere folk rekrutteres til Taliban. Dette er fordi familiene deres blir lemlesta og drept, søstrene deres blir voldtatt, og folk blir jagd fra husene sine.

  Se på Irak, som liksom også var en frigjøringskrig, men i virkeligheten var en rein imperalistisk okkupasjon. Bevisene taler tydelig: Det første USA gjorde var å innføre Amerikansk Dollar som internasjonal handelsvaluta, og åpne for utenlandske firmaer til å stjele olja.

  At Taliban er helt forjævlig betyr ikke at man må støtte USA.

  Støtt kampen for revolusjon!

  http://www.tjen-folket.no

 6. Hvis noen lurer på hvorfor vi er i Afghanistan:

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3070166.ece

  Nesten 50 afghanske tenåringsjenter er innlagt på sykehus etter et gassangrep mot en jenteskole i byen Charikar nord i landet.

  Jævla Taliban!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s