Pingle-Jonas

gahrstore1Nå har pingle-Jonas klart det igjen. Alle visste at Ahmadinejad kom til å komme med helt syke ting på Durban II-konferansen. Noen (bl.a Obama, Sverige og Israel) boikottet konferansen før den i det hele tatt begynte. På åpningen i dag kalte Ahmadinejad Israel for det «ondeste og mest rasistiske regimet» som finnes. Han kritiserte også USAs framferd i Afghanistan og Irak, og kritiserte USA for å ha forsvart det han kalte «rasistiske handlinger mot Gaza». Det fikk også resten av EU-landene (bl.a. Frankrike og Danmark) til å reise seg og forlate konferansen i protest. Den eneste som ble igjen var pingle-Jonas.

Selv om det er litt både og, heller jeg mot at det var riktig å reise på konferansen. Når man da hører sludder av verste sort (holocaust-benektelse er sludder av verste sort og støttende mot 7 millioner jøder som ble gasset i hjel), bør man reagere mer enn med diplomatiske vendinger om at «jeg tar avstand fra forrige taler», slik Jonas Gahr Støre gjorde.

Han har fått mye skryt i norsk media, men her viser pingle-Jonas seg igjen. Slik han opptrådd mange ganger ift. Russland. Når han har møtt russiske kolleger har han altfor sjelden tatt opp menneskerettighetsbruddene som skjer der. Det samme gjelder i forhold til Muhammed-karikaturene hvor han heller ikke stod opp for ytringsfrihet.

Min oppfordring er klar: Reis hjem, Jonas!

Reklamer

6 kommentarer

Filed under Utenriks, Ytringsfrihet

6 responses to “Pingle-Jonas

 1. Gøran

  Når vestlige land ikke bare kritiserer ,angriper og dreper mange menesker, er det for deg ok. Har kun amerikanere og europeere rett til å kritisere andre? hvis andre deler ikke mine meninger skal jeg ikke prate med dem i det hele tatt!!! Hvorfor har ikke fremskritsparti blitt forbudt? De har mange ganger brukt rasistiske ord om muslimer? De er våre og de har rett å snakke dritt om andre, mens andre må bare være lidige og ydmike. er vi overmennesker?? Demokrati , bare hvis det passer oss.?????????????????? Vi har sett amerikanere i de siste årene. Hva har de sagt og gjort. Hvorfor ikke boikote dem?

 2. LEOPOLD STOTCH

  Jonas var en av de få vestlige som faktisk gikk til talerstolen for a si imot og argumentere mot Ahmadinejad. Det er i mine øyne klart feigere å bare stikke av «i protest» uten å da vaere istand til å utrykke hva de mener til Ahmadinejad. Det er klart modigere å se han i øynene og si at man ikke er enige med han og tar avstand til det han sier.

  Man må få Ahmadinejad til å svare for seg, og argumentere for det han sier, istedet for å la han stå der alene til de døve ørene, eller hans «allierte» som da sitter igjen og som IKKE stiller kritiske spørsmål til det han sier.

  Tror du Ahmadinejad synes det var feigt av Jonas å tale i mot han? Og hva tror du Ahmadinejad synes om de som forlater i protest?

  Som min mor brukte å si til meg nar jeg hadde gjort eller sagt noe galt som barn og ikke ville konfronteres på det: «ikke stikk av når jeg snakker med deg, jeg krever at du hører på det jeg har å si!»

  Man stikker ikke av hver gang man hører noe man ikke liker eller ikke er enige i. Man blir ikke venner eller enige om det er bare en av partene som får snakke.

 3. Jim Kvitfjell

  Det er jo bare tull at Norge ikke tør å vise sitt syn ovenfor land i midtøsten. Norge har gjentatte ganger flagget helt klare proarabiske holdninger. Røed Larsen fra Ap var personlig venn med Arafat i perioden da han var norges utsendte fredsmeklings diplomat og bodde for det meste i Arafats residens i tiden mens han hadde status som fredsmegler. Oslo avtalens innhold og premisser har langt på vei blitt til gjennom de holdninger som gjennomsyret Ap generasjonen av Røed Larsen og Jagland samt sentrale skikkelser innom Arbeiderpartiet med bakgrunn fra ungdommens plo røyrsle innom Auf. Norge har gjentatte ganger gitt utrykk for sitt syn gjennom disse representantene og Oslo avtalen og senere roadmap to peace avtalen eller «A Performance-Based Roadmap to a Permanent Two-State Solution to
  the Israeli-Palestinian Conflict» som avtalen egentlig heter og som bygger på Oslo avtalen, her har norge hatt mye å si. Vårt syn er viden kjent i Ud-kretser. Derfor er det ikke forundelig at Støre velger å bli sittende i salen og heller velger å fordømme etter reglene i diplomathåndboka, slik det sømmer seg. I realiteten ønsker vi ikke å tråkke våre gode Arabervenner på tærne ved å forlate salen. Norsk holdning til Israel har det siste året kommet tydelig frem i media og gjennom sentrale politikere på Stortinget. Vår finansminister var endog med å demonstrerte mot Israel nå nylig. Norges syn blir også tydelig gjennom de generøse og rundhåndede betingelsesløse pengegaver vi gir til palestinerne. Både Arafats Plo og Hamas har nydt godt av norske skattebetaleres penger. At pengegavene har gått til krigføring og terror mot Israel er det ingen som stiller kritiske røster til innom de kretser som åpent og helhjertet støtter Arabernes krav til både eget land innenfor nåværende og innenfor landegrenser som var før 1967 inkludert halve Jerusalem som hovedstad i dette Palestina. Når skal Norges befolkning slutte å la seg indoktrinere og hjernevaske av de løgner som fremkommer i media om realitetene og bakgrunn for begivenheter i midtøsten? Enhver bør lese medias fremstilling svært kritisk. Svært lite sannhet har kommet frem om det som er konfliktens og sakens holdepunkter. De styrendes syn ser ut til å være majoriteten av de styrtes syn. Dette er intet mindre enn massesugesjon og massekontroll.

 4. Hei Jonas

  Denne gongen er eg usamd med deg. Eg syns Gahr Støre gjorde ein framragande jobb i Geneve.

  Syns dette innlegget frå Bore er veldig godt:http://bore-aktuelt.blogspot.com/2009/04/stre-krf-1-0-stre-iran-1-0.html

  Lars-Henrik

 5. Ahmadinejad er en klovn, men man må likevel være presis: Ahmadinejad benektet IKKE Holocaust (denne gangen).

  Bortsett fra det: Jeg synes Gahr Støre har forklart godt hvorfor han valgte å holde talen: For å ikke la FN’s talestol bli overtatt av ekstremister. Og han har ikke bare fått skryt av norske medier, men av Jødiske ledere og Ban Ki-Moon.

  Bortsett fra det igjen: Jeg synes også Gahr Støre er «pingle-Jonas»: Fordi han IKKE står opp og sier i klartekst at Israel er styrt av et rasistisk regime (med fascisten Lieberman som utenriksminister).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s