Veldig bra av NHO!

truckJeg har stor sans for mye av det NHO gjør. Tidligere har jeg gratulert dem med en spennende ansettelse av John G. Bernander. I dag er det enda hyggeligere å høre nytt fra NHO. NHO-sjef Finn Bergesen går i dag ut med en knallbra utspill for en bedre kollektivtrafikk. De vil doble kollektivtilbudet i de største byene og innføre rushtidsavgift.

NHO vil også gjøre det slik at gratis parkering ved arbeidsplassen og månedskort får like skattevilkår. I dag er gratis parkering skattefritt, mens du må betale skatt viss arbeidsgivar betaler månedskortet ditt.

– Vi føreslår ein eigen kollektivplan. Regjeringa bør også årleg løyve ein milliard ekstra til kollektivtiltak i dei seks største byane i tillegg til det som vert fastsett i Nasjonal transportplan.

For tiden arbeider jeg med å få innført vegprising i Tromsø. Noe jeg har blogget om her. Jeg tror det er helt nødevendig at det blir dyrere å kjøre bil og billigere og bedre kollektivtilbud i de store byene. Det vil være bra for miljøet, men også god næringspolitikk (hvorfor hadde ellers NHO vært for det). Undersøkelser viser også at 7 av 10 bilister er villige til å betale mer avgifter hvis de ser noe igjen for det med bedre veier, mer kollektivtrafikk og flere gang- og sykkelveier.  Med vegprising vil vi få et stort kollektivløft i Tromsø. Det trenger byen og jeg er veldig glad for at NHO også gir støtte til denne tankegangen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under 1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s