På tide med kollektivløft i Tromsø


bussI dag fikk vi beskjed om hva de største byene får i belønningsordningen. Vi fikk bare 3,4 mill til Tromsø!! En nedgang på 0,3 mill. Det til tross for at potten er øket fra 160 til 322 mill. Det verste er at jeg mener det hva vi fortjener. I Tromsø tar vi inn ca. 17 mill fra bilistene.

Trondheim kommune får minimum 50 mill i året de neste 4 årene. Det har skjedd etter et historisk klimaforlik hvor man kombinerer bompunkter og lokal drivstoffavgift og tilsammen skal ta inn 280 mill hvert år.Med 330 millioner hvert år får man gjort noe for en bedre kollektivtrafikk. I Oslo har Oslo Venstre gjort en kanonbra jobb og nå bruker kommunen 1,8 milliarder hvert år på kollektivtrafikk. Samtidig bidrar Oslobilistene med 2 milliarder hvert.

Jeg frykter at Tromsø kan havne i bakleksa som kollektivby. Et av de viktigste elementene for en god både by- og næringsutvikling er at vi har et godt kollektivsystem. Hvis vi ikke gjør noen prioriteringer risikerer vi å miste flere hundretalls millioner til kollektivtrafikk,

Vi må begynne å tenke nytt i Tromsø. Vi tar inn nå 17 millioner i drivstoffavgift. Det blir ikke nok trykk på kollektivsatsning. Jeg mener at man må gjøre det dyrere å kjøre bil og billigere å kjøre kollektivtrafikk.Derfor kommer Tromsø Venstre til å støtte at det blir innført vegprising (også kalt rushtidsavgift) i Tromsø.

Pengene bør brukes på tidenes kollektivløft i Tromsø. Etter min mening bør det ikke koste mer enn 500 kr. for et månedskort og vi bør satse på ihvertfall dobling av antall avganger.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Samferdsel, Tromsø, Venstre

One response to “På tide med kollektivløft i Tromsø

  1. Tilbaketråkk: Veldig bra av NHO! «

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s