Lykke til, Johnny!

John G. BernanderI dag ble det klart at den nye NHO-direktøren blir John G. Bernander. Han har bred erfaring fra næringslivet, politikken og ikke minst som kringkastingssjef. Finn Bergesen har vært en meget god direktør og finne en erstatter av hans kaliber må ha vært en vanskelig opgave, men jeg tror NHO har gjort et meget godt valg.

Johnny Bernander kjenner norsk næringsliv, men ikke minst kjenner han godt til politikken. NHOs viktigste oppgave i årene fremover må være (sammen med de ikke-sosilistiske partiene) å få gjennomført en del viktige irreversible økonomiske reformer. Formueskatten bør fjernes, offentlig sektor må moderniseres og anbudsutsettes i større grad, samferdselspolitikken må bli mer effektiv, men også mer miljøvennlig. Jeg er spesielt fornøyd med at NHO er en god alliert for innføring av vegprising i større norske byer. Fiskeripolitikken bør også moderniseres. Ikke minst håper jeg NHO vil opprettholde og øke støtten for alle som jobber for norsk EU-medlemskap.

En utfordring kan være hva Bernander tenker i forhold til det informasjonssamfunnet og IT-bedriftene. Heldigvis har NHO Paul Chaffey, som siden 2001 har han vært administrerende direktør i IT-bransjeforeningen Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Abelia gjør en glimrende jobb for å sette fokus på kunnskapsbedrifters muligheter og utfordringer.

Hva tror du? Er John G. Bernander den rette for mannen for NHO? Hva bør NHO jobbe for de neste årene?

3 kommentarer

Filed under Økonomi, EU, Informasjonssamfunnet

3 responses to “Lykke til, Johnny!

  1. Ole Olsen

    Alttid greit å ha en frimurer til å fremme globalisering

  2. Thomas

    Bilderbergere er en flott gjeng 🙂

  3. Tilbaketråkk: Veldig bra av NHO! «

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s