Heia Sponheim!

sponheimNå er det vel ikke noen bombe at jeg ofte heier på Sponheim. Men dagens utspill i Dagbladet er kanonbra! – Den store hvite majoriteten er dessverre alltid ute etter å ta de som skiller seg ut. Derfor må det edle politiske lederskapet holde seg langt unna slike grenser, sier Sponheim.

Etter å samarbeidet med Lars Sponheim i Venstres stortingsvalgprogramkomité, har jeg fått mer og mer respekt for hans politiske virke og politiske tanker.  Selv om han ofte er beskrevet som en politisk rev og taktikker, har han et sterkt og genuint engasjement for liberal politikk.  Avvisningen av Frp og nå oppgjøret med Aps grumsete holdninger er ikke taktikkeri, men et ærlig engasjement for det flerkulturelle samfunnet. Det står det respekt av!

6 kommentarer

Filed under Demokrati, Innvandring, Integrering, Venstre

6 responses to “Heia Sponheim!

 1. Thor D.

  Dette er ikke liberalt. Det er rasistisk, selvgodt og elitistisk.
  Jeg er ikke forbauset over at Unve Venstre hyller en slik bevisst fordreining og mistenkeliggjøring av andres motiver. Jeg kjenner den så altfor godt igjen fra tiden da jeg selv var medlem av Venstre.

  Sponheim stiller seg her faktisk i en fascistisk tradisjon hvor hensynet til det å «ikke støte» noen går foran selve livsnerven i vårt demokrati: ytringsfriheten. Sponheim forsøker å kneble nødvendig kritikk!

  Her aner vi ikke bare et brunskimmer. Vi ser og hører det!

 2. Torleif

  Er nordmenn flest virkelig så politisk dumme at det bare trengs massiv vulgærpropaganda fra FRPs profesjonelle drittslengere med Siv Jensen i spissen for at vi skal samles i en latterlig «Ludvik»-reaksjon: «Islam det er fa’li det» ? Jeg forstår desverre mer og mer hvordan det kunne være mulig for Quisling og NS å samle så store tilhengerskarer som de gjorde sent på 30-tallet. Og det er ingen hyggelig erkjennelse.

 3. Thor D.

  Å høre Torleif er som å høre gamle kommunistledere som ikke skjønner hva som skjer når folk begynner å våkne og avslører løgnene de er foret opp med av politisk korrekte medier og politikere.

  Det som kjennetegnet quislingene var at de fornektet hva som skjedde i Tyskland. Dagens quislinger er de som fornekter det som skjer i islams navn eller lukker øynene for det, og som i ren faktafobi ikke vil vite hva islam står for som religiøst/ideologisk tankegods.

 4. Fabian56

  Sponheim er vel ikke den skarpeste kniven i skuffen når det gjelder å diskutere innvandring og islam. Han ser overhodet ikke noe negativt med den massive muslimske innvandringen til Norge, og de særkrav muslimene stiller under dekning av religiøs tro. Det var på tide at noen satte foten ned, og sa klart fra at Norge ikke er – eller kommer til å bli noe islamsk land med de antidemokratiske og intolerante syn den nevnte religion har. Spnheim lukker øynene og aksepterer alt islam står for, og vil gjerne ha flest mulig innvandrere inn i landet – uvisst av hvilken grunn.

 5. Thor D.

  Dette skal vi i følge Venstre, IKKE snakke om eller tale imot:

  Fra en moské i London, ansett for å være liberal og moderat.

 6. Pernille

  Som ofte ellers får Sponheim meg inn i assosiasjonen «tomme tønner ramler mest».
  Kolberg har tatt til orde mot radikal ytterligående og voldelig islamisme, ikke islam. Ersatt ordet «islamisme» med hva som helst, det er vel ikke urimelig at man er i mot terrorister, eller mener Sponheim at man skal være for adferd som innebærer å skjære hodet av tilfeldige ofre, sprenge dem i biter og spre frykt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s