Ja til EU – for demokratiets skyld

eurosDette er et utrolig bra innlegg skrevet av Sanna Sarromaa, fylkestingsrepresentant Oppland Venstre, og EU-borger. Innlegget er publisert i den nye utgaven av Venstres medlemsavis, liberal.no:

Torbjørn Dahl, Heine Århus og Ingebjørg Nordbø vil at Venstre fortsatt skal si nei til EUmedlemskap. Jeg ber Dahl, Århus og Nordbø som snakker om at EU strider mot Venstres grunnleggende prinsipper om demokrati om å være med på et tankeeksperiment. Forestill dere at dere er kommunestyrerepresentanter i en liten kommune i Norge. La oss kalle kommunen for Lykkeøya. Lykkeøyas kommunestyrerepresentanter har ingen reell demokratisk makt, fordi de må ta innover seg alle beslutningene og direktivene som fattes i kommunestyret til den store nabokommunen Bjørnebakken. Den eneste påvirkningsmuligheten Lykkeøya har er å lobbe mot kommunestyret, formannskapet og administrasjonen i Bjørnebakken. Er det demokrati?

Det er i den situasjonen Norge er nå gjennom EØS-avtalen. Det er klart Venstre bør si ja til EU – for nettopp demokratiets og påvirkningens skyld.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Demokrati, EU, Utenriks

One response to “Ja til EU – for demokratiets skyld

  1. Veldig sterk og god billedbruk i det innlegget ja. Håper flere forstår hvor viktig dette er!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s