Will music be like water?

waterRockestjernen David Bowie skrev i New York Times i juni 2002 denne velartikulerte tanken om music like water «‘The absolute transformation of everything we ever thought about music will take place within 10 years, and nothing is going to be able to stop it. I see absolutely no point in pretending that it’s not going to happen. I’m fully confident that copyright, for instance, will no longer exist in 10 years, and authorship and intellectual property is in for such a bashing. Music, itself, is going to become like running water or electricity…»

db.no s glimrende journalist Jan Omdahl skriver i dag om Spotify. Han mener at i fremtiden vil veldig mye av musikken bli streamet gjennom reklamefinansierte medium, som spotify. Jeg har selv ikke prøvd Spotify (hvis noen har en invite vil jeg sette stor pris på om jeg fikk en invitasjon), men jeg må innrømme at jeg har stor tro på konseptet. Dette vil være første steg mot det Bowie kaller for music like water. Musikken vil være overalt, på samme måte som innlagt vann. Selv om vi betaler noen øre for vannet er det ingen av oss som tenker på det når vi bruker det.

På samme tidspunkt har streaming av sportsarrangement begynt for alvor. Min bror, Tobias, er nå heltidsansatt som webjournalist for Schibsted-gruppen og fotball.itromso.no De skal streame alle fotballkamper og legger seg midt i konkurransen med TV2 om fotball på betaling. I dag viser de Tromsø IL- Bodø/Glimt gratis.

Streaming blir utvilsomt en spennende teknologisk utvikling. Hva tror du? Vil Spotify slå til? Vil Schibsted utkonkurrere TV2s betalTV? Og ikke minst, vil musikk bli som vann?

2 kommentarer

Filed under Informasjonssamfunnet, Kultur

2 responses to “Will music be like water?

  1. Jeg tror utviklingen vi ser nå er et tegn på at platebransjen er i ferd med å se at det ikke lønner seg å «gå med ryggen inn i fremtida». Folka som jobber med NRK Beta sier nok noe fornuftig når de påstår at den eneste måten å kontrollere sitt eget innhold i den digitale tidsalderen, er å være den beste tilbyderen av det. Om bare platebransjen slutter å sparke vekk beina under seg selv, tror jeg de har gode muligheter til å overleve.

    Hva angår spotify-invites, kan du jo for eksempel sjekke ut http://spotify.mikromann.net

  2. Tilbaketråkk: Spotify gir musikk til folket! «

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s