Norges fremste hyklere: Giske & Norsk Tipping

giskeI forbindelse med startskuddet for grasrotandelen søndag, tok kulturminister Trond Giske turen innom Narvesen på Ammerud for å hjelpe Grei med å opplyse om at alle registrerte spillere nå kan velge et lag eller en forening som de ønsker å støtte.

Samtidig er Trond Giske den fremste forsvareren av Norsk Tippings monopol. Private gamblingbedrifter er farlige og umoralske, mens Norsk Tipping er gode, fordi de er statlige! Det er ikke greit med tippespill, poker, casioner eller spilleautomater hvis de er private. Hvis de er drevet av Norsk Tipping, blir de derimot «snille».

Det verste er denne øremerkingen til idretten. Hvis man mente at spilling var så umoralsk og folk burde spille mindre, burde man ikke knytte den så tett opp til noe godt, som frivillig sektor. Dette tilsvarer at man skulle knyttet overskuddet av Vinmonopolet til å finansiere kirker og religiøse trossamfunn.

Norsk Tipping og Norges Idrettsforbund opererer med ren kartellvirksomhet under Trond Giskes nåde.  F.eks. blir Bent Svele presset ut etter 9 år i Storhamar, fordi Svele jobber  i det utenlandske spillselskapet Unibet ved siden av sine oppdrag som ekspertkommentator på tv. Det er jobben i Unibet som gjør at han nå tvinges til å slutte i Storhamar Håndball.

Alle husker sikkert saken om Manglerud Star, som spilte med drakter sponset av utenlandske spillselskaper under mottoet ansvarlig spill. Til tross for at byfogden i Oslo mente at Lotteritilsynet ikke hadde rett til å nekte klubben å spille med en slik reklame, brukte Norsk Tipping og Norges Fotballforbund sine pressmidler, slik at klubben til slutt måtte droppe reklamen.

Og selvfølgelig står kulturminister, Trond Giske, bak og går til angrep på alle som ikke støtter kulturdepartementets gullkalv og redning, Norsk Tipping. Er Giske & Norsk tipping hyklere? Eller trenger vi offentlig spillmonopol?

Reklamer

1 kommentar

Filed under Spill

One response to “Norges fremste hyklere: Giske & Norsk Tipping

  1. Einar

    Ja til at overskuddet i Vinmonopolet går til finansiering av den norske kirke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s