AUF nok en gang på kollisjonskurs med Ap

kollisjonDet er veldig bra at Martin Henriksen går ut i Dagbladet og tar et oppgjør med Karita Bekkemellem for hennes utspill om at hijab er det samme omskjæring. Martin Henriksen har mange sympatiske meninger og er en dyktig politiker. Det er imidlertid interessant å se hvor mange ganger AUF har vært på kollisjonskurs med Arbeiderpartiet det siste halvåret.

1. Tjenestedirektivet, er et grunnleggende godt direktiv for å sikre mobilitet av arbeidskraft i Europa og gi muligheter for øst-europeiske arbeidere. Her var AUF en knallhard kritiker av Ap i regjering, og var motstandere av direktivet.

2. AUF var sammen med SU, Krfu og Unge Venstre knallharde kritikere av regjeringens inhumane innstramninger i flyktninge og asylpolitikken. – Dette er å gå alt for langt, raser Martin Henriksen, leder i AUF.

3. Det siste store tapet kom i forslaget til APs stortingsvalgprogram, hvor AUF var de eneste som tok dissens mot oljeboring i Lofoten og Vesterålen. All ros til Martin og AUF for å ta dissens i en sånn sak. Men dette er tross alt den viktigste miljøsaken ved dette valget og AUF er på total kollisjonskurs med sitt eget moderparti.

Spørsmålet er bare hvor langt kan dette gå? Dette er saker som på mange områder går inn på kjerneområdene som norsk politisk ungdom er opptatt av.  Men så kan jo AUF si at de kanskje har fått gjennomslag på andre områder? De tre seierene Martin Henriksen ramser opp i APs programforslag, er for å si det forsiktig enten marginale endringer eller saker som ungdom faktisk ikke er opptatt av.

Det er ikke gratis tannhelse fra 18 til 20 (her er det ingen som prinsipielt er motstandere), fortsette å bygge 1000 studentboliger i året (det er vel kun Frp som er mot dette) og en felles valgdag for alle valg, som viser en politisk vilje til å endre noe i samfunnet?

Her er noen av seierne vi i Unge Venstre fikk i Venstres stortingsvalgprogram:

 • Ja til EU
 • Heroinassistert behandling for de tyngste rusmisbrukerne
 • Rød til grønn skatt – Høyere miljøavgifter kombinert med skattelettelser på arbeid.
 • Nasjonalparker til havs – varig vern av Lofoten og Vesterålen, samtidig som man tillater yrkesfiske og bærekraftig næringsvirksomhet
 • I konsesjoner på sokkelen sette krav om at minst 10 prosent av investeringene i nye 3 olje- og gassfelt på sokkelen skal anvendes til ny fornybar energi.
 • Fri fildeling – kombinert med en bredbåndsavgift.
 • Heve taket på hvor mye studenter kan tjene i året uten å miste studiestøtte.
 • Fjerne formueskatten og arveavgiften
 • Mer liberal innvandringspolitikk
 • Fjerne dagens åpning i lovverket for bruk av romavlytting av hensyn til grunnleggende personvernhensyn (mindretalldissens)
 • Åpne for prøveprosjekt med et lisenssystem for pengespill på internett.

1 kommentar

Filed under EU, Media, Unge Venstre

One response to “AUF nok en gang på kollisjonskurs med Ap

 1. Tilbaketråkk: Nok en smell for AUF «

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s